Onze partners

Kampus is tot stand gekomen dankzij een mooie samenwerking van bedrijven en onderwijsinstellingen. Door deze samenwerking wordt een krachtig opleidingscentrum in Twente voor verschillende vakopleidingen, als techniek, bouw, handel, logistiek en zorg. Een centrum waar verbinding wordt gestimuleerd, samenwerking worden verstrekt en innovatiekracht wordt vergroot. 

ROC van Twente
ROC van Twente verzorgt middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie in de regio Twente. Studenten kunnen kiezen uit zo’n 300 mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4. Die worden onder meer aangeboden op een van de hoofdlocaties in Almelo, Hengelo of Enschede, maar ook elders in de wijde regio.

Bouwmensen Rijssen
Bouwmensen Rijssen is de plaats waar jij kan werken aan jouw bouwtalenten. Wij leiden jonge mensen op tot vakmensen in de bouw. Een baan met toekomst. Wanneer jij in de toekomst voor een leuke werkgever of zelfstandig aan de slag wil in de bouw, dan is Bouwmensen Rijssen jouw startpunt voor een toffe baan. 

Het werk in de bouw is leuk, uitdagend en mooi. En bouwbedrijven en timmerfabrieken in de regio zijn altijd op zoek naar jongen en gemotiveerde vakmensen.

Bij Bouwmensen Rijssen ga je niet alleen naar school, je hebt tegelijkertijd een baan. Én krijg je dus meteen een goed salaris! Je werkt bij een bouwbedrijf of timmerfabriek, volgt onderwijs van het ROC en via Bouwmensen ontvang je praktijkscholing op een uitstekend ingerichte werkplaats. Met een vakkundig en erkend mbo-diploma kun je direct aan de slag want vakmensen zijn schaars!

REMO West-Twente
REMO West-Twente leidt vakmensen op voor een fantastische toekomst in de techniek! Samen met het ROC van Twente biedt REMO BBL-opleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4 aan voor metaal, verspanen, mechatronica, elektrotechniek, installatietechniek en duurzame installaties.

De opleidingen van REMO bieden een pakkende combinatie van theorie en praktijk. Drie dagen in de week zijn de studenten aan het werk bij een lidbedrijf. De andere twee op het schitterende praktijkcentrum in Rijssen. Zo leren ze het vak in de praktijk en krijgen ze alleen de theorie die echt nodig is voor het werk.

De opleiding is geheel gratis én de studenten verdienen ook nog een fulltime salaris. Na het succesvol afronden van de opleiding blijven de studenten in dienst van de werkgever, een fantastische baangarantie! REMO leidt niet alleen jongeren op voor de techniek. Ook mensen uit andere branches of medewerkers die hun kennis willen verbreden of verdiepen kunnen o.a. via om- en bijscholing of cursussen een opleiding bij REMO volgen.

Techniek leer je bij REMO!

Zorggilde Reggestreek
Dit opleidingscentrum in zorg en welzijn speelt sinds de oprichting in 2018 in op het tekort aan goed opgeleid zorgpersoneel in Rijssen-Holten. Er wordt onder meer een driejarige combinatie-opleiding Verzorgende IG – Maatschappelijke Zorg aangeboden door ROC van Twente en Hoornbeeck College. In het tweede en derde leerjaar wordt werken en leren gecombineerd bij een van de aangesloten zorginstellingen, waaronder de Baalderborg Groep, Carinova, Carint Reggeland, SVRO, Siloah. De opleiding richt zich onder meer op zij-instromers en herintreders.

OT&L
Chauffeur wegvervoer of Logistiek medewerker worden? Lees dan snel verder….

OT&L is een uniek samenwerkingsverband waarbij de drie O’s (ondernemers, overheid, onderwijs) de handen ineen hebben geslagen om een uniek onderwijsconcept op touw te zetten. 

Zes jaar terug is OT&L opgericht door 12 transportbedrijven uit Rijssen-Holten. Het onderwijs bij OT&L wordt zoveel mogelijk toegesneden op de directe behoeftes van de lidbedrijven, waardoor de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt optimaal is. Het betreft een BBL-opleiding MBO 2 niveau, onder de paraplu ven het ROC van Twente Almelo. Dit is een 2-jarige opleiding 4 dagen werken, 1 dag school. 

Bijkomend voordeel voor de aangesloten bedrijven en de gemeente is dat zij met OT&L jong talent kunnen aantrekken en behouden voor de eigen regio. Om de aansluiting tussen vmbo- en mbo-onderwijs bij OT&L zo goed mogelijk in te richten zijn ook regionale vmbo-scholen betrokken.

Wanneer studenten starten met hun leerwerktraject, dan kom je op de loonlijst van STL staan. Zo kun je profiteren van hun SOOB-subsidie. Dit betekent 90% korting op je rijlessen voor C en E bij C, 40% korting op je rijlessen voor B. 

InfraVak

InfraVak is hét opleidingsbedrijf voor de grond-, weg- en waterbouw (gww), ook wel infra genoemd. Wij leiden, samen met verschillende ROC’s, toekomstige vakmensen op, zoals vakman gww, straatmaker, waterbouwer, machinist grondverzet of in het asfalt.

Je leert jouw toekomstig beroep bij één van de leerbedrijven bij jou in de buurt. Dit doe je gemiddeld vier dagen per week. Je werkt altijd onder leiding van een ervaren vakman die jou alle fijne kneepjes van het vak leert. Daarnaast ga je één dag per week naar een ROC, zoals het infra opleidingscentrum in Holten. Hier werk je aan de theorie wat je in je werk nodig hebt. De BBL-opleidingen zijn van niveau 1 tot en met 4.

InfraVak betaalt jouw salaris en opleiding. Na het behalen van jouw vakdiploma, krijg je een contract van het leerbedrijf waar je alles van hebt mogen leren, een mooie baangarantie dus!

Wil jij meewerken aan een mooier gebouwde leefomgeving, veiliger Nederland én een betere (weg)infrastructuur? Dan is een opleiding via InfraVak misschien wel iets voor jou!

SWV Meubel

Samenwerkingsverband Twente-Salland biedt leerlingen de mogelijkheid om via het systeem van ‘werkend leren’ (BBL-route) aan de slag te gaan binnen de Interieurbouw en Meubelindustrie bij één van de ruim 50 lidbedrijven in de regio.

Wanneer je in dienst komt bij het samenwerkingsverband werk je gedurende je opleiding vier dagen per week bij een lidbedrijf van het Samenwerkingsverband en je gaat één dag per week naar school (vakschool of ROC) in jouw regio. In deze periode van 2 of 3 jaar ben je werkzaam bij meerdere bedrijven. Je leert het vak van jouw keuze aan alle kanten kennen en je kunt een inschatting maken welk soort bedrijf het best bij jou past.

Daarnaast krijg je via het samenwerkingsverband extra begeleiding, de gelegenheid een CNC-cursus te volgen, een VCA diploma en een heftruckcertificaat te halen. Tevens ben je verzekerd van werk gedurende de opleiding.

Ter Steege Groep

Ter Steege Groep is sinds de oprichting als bouwbedrijf in 1911 uitgegroeid tot een groep van zelfstandig opererende bedrijven, onderverdeeld in Ter Steege Bouw Vastgoed, Ter Steege Handel (Gamma- en Bouwmaat-vestigingen) en Reginox. 

Al meer dan 100 jaar met elkaar heeft dit solide familiebedrijf klantgerichtheid en kwaliteitsbesef hoog in het vaandel. Met de kernwaarden Betrouwbaar, Betrokken en Bekwaam handelt Ter Steege met respect voor de ander en de omgeving en is het een partner die afspraken nakomt. 

Opleiding en ontwikkeling is een belangrijke pijler binnen Ter Steege. Want met de juiste mogelijkheden groeien medewerkers en dus het bedrijf. Opleiding begint al ver voor medewerkers beginnen bij Ter Steege. Daarom kiest Ter Steege er bewust voor om al in een vroeg stadium betrokken te zijn bij bouw- en techniekstudenten. Kampus is daar een prachtig voorbeeld van, waarbij ondernemers, overheid en het onderwijs samenwerken aan praktijkopleidingen die noodzakelijk zijn voor de grote vraag naar talent en ‘Gouden Handen’ in de techniek.

Provincie Overijssel

Een krachtige economie vraagt om een goed functionerende arbeidsmarkt. Onze ambitie is bij te dragen aan een arbeidsmarkt, die inclusief, wendbaar en toekomstgericht is. Dat betekent dat iedereen die kan en wil werken mee kan doen, dat vraag en aanbod beter aansluiten en dat leren en werken met nieuwe technologieën wordt gestimuleerd. Provincie Overijssel werkt samen met partijen in de regio en wij richten ons op een aantal activiteiten, waaronder publiek-private samenwerkingen (PPS’en). De provincie vindt thema’s als goede bereikbaarheid, energietransitie, aantrekkelijk wonen en ruimte belangrijk. Daarom geven wij subsidie aan projecten die voldoende deskundige vakmensen opleiden voor deze thema’s. Dit doen we onder andere door publiek-private samenwerkingsverbanden van ondernemers en onderwijs. Kampus is één van deze inspirerende samenwerkingsverbanden.