1 juli 2022

Nieuwbouw Kampus opgeleverd

De nieuwbouw van Kampus is gereed dus er is weer een mijlpaal te vieren; namelijk de sleuteloverdracht. De komende maanden wordt nog gebruikt voor de inrichting, waarna vanaf eind augustus de eerste studenten worden ontvangen.

ROC van Twente zal na de zomervakantie de eerste studenten verwelkomen in het nieuwe pand voor hun opleidingen in de zorg, retail en bouw! Bouwmensen Rijssen is op dit moment druk bezig met het inpakken van hun spullen, want zij zullen voor de zomervakantie al hun intrede doen op hun nieuwe plek binnen Kampus. Remo West-Twente zal na de zomervakantie beginnen met verbouwen van hun pand, wat aan Kampus gekoppeld is. Daarna worden ook hun (ver)nieuw(d)e kantoren en praktijkhallen in gebruik nemen. Verder zullen ook het Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten en InfraVak, het opleidingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw, na de zomer gebruik gaan maken van de faciliteiten van Kampus. Na de zomervakantie 2022 komen alle partners binnen via één en dezelfde nieuwe entree en gaan zij Kampus delen. Zo beginnen straks alle studenten in een mooi en innovatief onderwijspand.

Hart van Kampus wordt het Experience Center dat helemaal in het teken staat van etaleren en ontdekken van innovatieve techniek, onder meer in de zorg, retail, bouw en technieksector. Daarmee worden straks de vakmannen en vakvrouwen van de toekomst opgeleid.

Sleuteloverdracht
Vrijdag 1 juli 2022 heeft in Kampus een symbolische sleuteloverdracht plaatsgevonden. De hoofdaannemer Ter Steege Bouwvastgoed heeft samen met de installateurs Van Losser en Van Dam de nieuwbouw opgeleverd. De hoofdaannemer leverde de sleutel aan de eigenaar van het pand: Ter Steege Onroerend Goed. ROC van Twente en Stichting Kampus Experience Center (allen huurders) werden vertegenwoordigd door Eddy Gruppen, directeur Huisvesting & Facilitaire zaken binnen ROC van Twente. De feestelijke officiële opening van Kampus vindt plaats in 2023, als alle bouw- en inrichtingswerkzaamheden definitief zijn afgerond.

Op de foto tekenen Gert-Jan Kwintenberg (aannemer Ter Steege Bouwvastgoed), John Engelman (opdrachtgever Ter Steege Onroerend Goed) en Eddy Gruppen (ROC van Twente) de sleutelovereenkomst in het bijzijn van projectleider Eugenie Herms-Knaap